Waar kun je op letten bij het kopen van een beha?

De juiste maat van een beha is zeer belangrijk, laat je hiervoor adviseren in een gespecialiseerde lingeriewinkel. Hier een aantal punten die je zelf kan checken. 

  1. Controleer of dat de beugel goed rond je borst zit en op je ribben rust bij de borstplooi, als je beugel in je borst of onder je oksel prikt, dan is de bh maat niet goed of het type bh model niet juist.
  2. Als het middelste stukje van de beha mooi tegen het lichaam tussen de bortsen (plat tegen het borstbeen) sluit, dan zal de beha goed blijven zitten.
  3. Erg belangrijk Is de omvang van de bh. Aangeduid met 75,80,85…. Deze mag niet snijden maar zeker niet te los om je heen zitten. Weet dat 70% van de steun van de beha in het rugpand zit. 
  4. De  cup aangeduid met b,c,d,e,f……. mag niet insnijden in de borst, dus als je een t-shirt aanpast over de beha, moet dit een mooi glad effect geven. Als de beha te klein is, zal dit aftekenen onder een t-shirt. Het geeft de indruk dat je 4 borsten hebt, ipv
  5. Let op dat er aan de zijkant van de borst, geen borstweefsel uitpuilt, dit geeft aan dat de beha te klein is. Buig bij het aanpassen eens voorover, en schudt even met je boezem, zo valt de borst goed in de beha.
  6. Een laatste check punt, doe  je armen volledig in de lucht. Als dan de beha mooi op zijn plaats blijft, dan heb je de juiste behamaat.