Bh wassen? Dat doe je zo

wasadvies bh soak wasmiddel ills lingerie

Na de aankoop van een nieuwe bh wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Om je hier een handje bij te helpen hebben we een stappenplan opgesteld, voor zowel de handwas als wasmachine.

Bh wassen met een handwas

Een handwas is bij uitstek de beste manier om je bh te wassen, gezien je bh op deze manier zijn elasticiteit en pasvorm behoudt. Hoe pak je dit aan?

 1. Organiseer je bh’s op basis van kleur en probeer soortgelijke tinten samen te voegen voor het wassen. Vermijd vooral het mengen van lichte en donkere kleuren.
 2. Neem een emmer en vul deze met warm water. Voeg een theelepel Soak wasmiddel toe. Wist je dat het wasmiddel van Soak biologisch afbreekbaar is en perfect dient voor lingerie, badmode en kwetsbare materialen.
 3. Meng het wasmidel goed met het water en plaats vervolgens je bh’s in de emmer zodat ze volledig ondergedompeld zijn.
 4. Laat de bh’s ongeveer vijftien minuten in het sop weken, zodat het wasmiddel de kans krijgt om vuil op te lossen. In het geval van sterk vervuilde bh’s, kun je ze eventueel een uur laten weken.
 5. Leg de uitgespoelde bh’s op een handdoek en bedek ze met een tweede handdoek. Druk voorzichtig om overtollig water te verwijderen zonder te wringen of te knijpen. Je bh uitwringen kan er namelijk voor zorgen dat je bh zijn elasticiteit verliest.
 6. Breng de cups terug in vorm en leg de bh’s plat op een schone, droge handdoek om te drogen. Vermijd het ophangen aan de bandjes om rekken te voorkomen.

Bh wassen in de wasmachine

Daar waar de één graag een handwasje doet, wast de ander haar bh liever in de wasmachine. We hebben een stappenplan hoe je dit op de beste manier kunt doen:b

 1. Sluit alle haakjes. Op die manier voorkom je beschadiging van delicate stoffen.
 2. Plaats je bh’s in een waszakje voor bescherming van zowel de bh als tegen andere kledingstukken.
 3. Sorteer je bh’s in de wasmachine op basis van kleur: zo voorkom je dat je bh’s verkleuren.
 4. Was je bh’s met materialen van licht gewicht zoals t-shirtjes, sokken en ander fijn materiaal.
 5. Vermijd heet water, omdat dit de vezels en bandjes van je bh’s verzwakt. Gebruik daarom altijd wasmiddel van Soak en was op maximaal 30 °C.
 6. Wasmachine klaar? Haal je bh’s eruit en laat de aan de lucht drogen, je bh in de droger kan zorgen voor slijtage.

Wil je graag een persoonlijk wasadvies? Kom dan gezellig langs in de winkel, wij helpen je graag.