Borstprothese advies

Ills Lingerie Mammacare.

We zijn er voor jou.
Ills Lingerie is er voor vrouwen met en na borstkanker. Of je nu een borstamputatie of borstreconstructie hebt gehad, of door een andere oorzaak kampt met borstasymmetrie, we begrijpen de impact. Want weer genieten, weer vertrouwen opbouwen na een borstoperatie is niet vanzelfsprekend. Aanpassen kost tijd en energie. Een uitwendige borstprothese kan aan dat proces bijdragen. Want met de juiste prothese en de juiste lingerie geef je niet alleen je lichaam de juiste ondersteuning, je herstelt ook je vertrouwde silhouet, waarmee je straks weer kunt stralen. Wij staan klaar om je daarbij te helpen.

De afspraak: alle tijd voor jou
Is de stap naar het laten aanmeten van een uitwendige borstprothese een flinke, er is ook al veel ingrijpends aan voorafgegaan. Je verdient dan ook al onze aandacht. Maak daarom voor het aanmeten van een borstprothese een afspraak met één van onze gecertificeerde Mamma care adviseuses in Sneek of Bussum. Wij zorgen dan voor een ruime paskamer en alle tijd. Neem gerust je partner, vriendin of je moeder mee. Wij zijn er helemaal voor jou, maar zelfs met de beste zorg is wat steun van een vertrouwd gezicht vaak heel welkom. Ben je niet in de gelegenheid om naar één van onze vestigingen te komen? Laat het ons weten. We helpen je graag bij je thuis, als dat nodig is.

De intake – compleet en vertrouwelijk
Tijdens onze kennismaking bespreken we in alle rust je wensen en vertellen we je meer over de mogelijkheden. Om je optimaal te kunnen helpen, noteren we relevante persoons- en eventueel medische gegevens. Natuurlijk behandelen we al je gegevens met de grootst mogelijke zorg en vertrouwelijkheid en gebruiken we de door jou gedeelde informatie alleen voor het doel, waartoe je het ons verstrekt hebt.

Alles voor een passende oplossing
Afhankelijk van jouw unieke fysieke eigenschappen en wensen laten we je verschillende soorten borstprotheses, bh’s en/of badmode zien (en voelen). Ter geruststelling: ook met een borstprothese kun je mooie, vrouwelijke lingerie dragen, zonder dat te zien is, dat je een (deel)prothese draagt. Draag je geregeld strakke bovenkleding, neem deze dan mee (het liefst effen of met strepen, dan zie je de contouren het beste). Heb je mooie lingerie uitgezocht en in de juiste maat, dan meten we je borstprothese aan. Zo kun je het resultaat dus direct zien en voelen. Oogt het natuurlijk? Past het bij je? Voelt het goed? Geeft het je zelfvertrouwen? Dan is onze missie geslaagd en kun je je nieuwe prothese in de meeste gevallen meteen meenemen. Na 14 dagen zien of spreken we elkaar weer. Is alles naar wens? Fijn. Niet? Dan gaan we samen kijken welke oplossing voor jou wél werkt.

Zorg van A tot Z
Jouw Mamma care adviseuse meet niet alleen je prothese aan, ze adviseert je ook over allerlei praktische zaken, zoals het onderhoud van je prothese. Zelfs voor de declaratie bij je zorgverzekeraar kun je bij ons terecht. Neem je verwijsbrief, een identiteitsbewijs en je zorgpas mee, dan kijken we desgewenst ter plekke voor je na wat voor jou geldt . Zo helpen we je van A tot Z. Ook, als je na je afspraak nog vragen hebt. Aarzel dus niet en kom langs of bel ons, we zijn ervoor!

Borstprotheses in alle soorten en maten
Siliconen borstprotheses, contact-/plakprotheses, textielprotheses, lichtgewicht protheses, deelprotheses, zwemprotheses, borstjuwelen, protheselingerie en -badmode: bij ills Lingerie hebben we een enorm aanbod aan kwaliteitsoplossingen van gerenommeerde merken. We vertellen je er hier graag vast iets meer over.

Siliconen borstprothese
De meest voorkomende borstprothese wordt gemaakt van een siliconen-gel. Logisch, want die substantie benadert het natuurlijk weefsel van de vrouwelijke borst het dichtst: het is net zo beweeglijk en voelt net zo zacht aan. Daarbij is silicone een huid- en lichaamsvriendelijk materiaal met vele kwaliteiten: het neemt direct je lichaamstemperatuur aan en is kleur- en reukloos. De siliconengel zit in een dun, flexibel, stevig vlies van polyurethaan folie. Ook deze PU-folie is huidvriendelijk en beschermt de siliconen binnenkant tegen beschadiging door alle invloeden van buitenaf, zoals zonnebrandolie, crème, chloor, zout water en zon. Net als je eigen huid is de folie zeer elastisch en kan ze lichaamsvocht opnemen en weer afgeven. Dat betekent wel, dat je je prothese – net als je huid – dagelijks even schoon moet maken om bacterievorming en andere verontreiniging te voorkomen. Reinigen doe je gemakkelijk met lauw water en cleanser. Even afdrogen met een zachte handdoek en klaar.

Lichtgewicht prothese
De meeste borstprotheses zijn al tot 30% lichter dan het gewicht van een borst. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als je schouder- of andere klachten hebt als gevolg van een grote cupmaat, kan een nog lichtere prothese uitkomst bieden.

Contactprothese of plakprothese
De contactprothese, ook wel plakprothese genoemd, is een vaak wat lichtere siliconen prothese met een speciale plaklaag, die je direct op de huid bevestigt. Vanwege het directe huidcontact kun je deze niet direct, maar pas vanaf twaalf maanden na de operatie dragen. De contactprothese is vooral geschikt voor vrouwen met een egaal wondgebied en een stevige huid.

Deelprothese
Een effectieve manier om de contour van je borst te vormen na een borstsparende behandeling is het dragen van een deelprothese. Deelprotheses worden gemaakt van siliconen en bestaan in heel veel verschillende vormen en maten. Je legt de deelprothese op de geopereerde borst en ondersteunt deze met een bh. De deelprothese is ook geschikt voor onder strakkere kleding.

Zwemprothese
Hoewel ook reguliere siliconenprotheses chloorwaterbestendig zijn, zijn er ook speciale zwemprotheses ontwikkeld. Handig: zeker als je vaker zwemt, kun je deze gewoon in je badkleding laten zitten. Ook is de zwemprothese wat lichter – zwemkleding geeft immers altijd minder steun dan een bh – en zodanig gevormd, dat water en lucht er aan de achterkant makkelijker langs kan stromen.


Breast Flower
Strikt genomen is de Breast Flower geen prothese, maar een bijzonder borstjuweel dat het litteken van je borstoperatie bedekt. Er zijn uiteenlopende ontwerpen in verschillende kleuren. Je kunt de Breast Flower onder je kleding, maar ook als fraaie eyecatcher dragen.

Protheselingerie: net even anders

ons betreft bestaat er geen compromis: lingerie en badmode moet perfect zitten, mooi staan en comfortabel zijn. Is je borst helemaal of voor een deel verwijderd, betekent dat in het algemeen, dat de bh’s, die je gewend was te dragen, niet meer geschikt zijn. Vermaken is voor sommige modellen misschien een optie, maar de prothese-bh is er niet voor niets. Op het eerste gezicht lijkt het een gewone bh, toch zijn er een paar belangrijke verschillen. Zo is er in het bijzonder gelet op de huidvriendelijkheid en zachtheid van de materialen. Ook zit er in de cups een hoesje, dat je prothese stevig op haar plek houdt. Verder zijn de schouderbandjes vaak wat breder om voldoende steun te geven en is het decolleté minder diep. En dankzij de brede, zacht elastische ondercupband wordt je prothese extra ondersteund.
Die extra aandacht voor de pasvorm betekent niet, dat een prothese-bh alleen maar functioneel is. Elegant, sportief, sexy of basic, glad of met kanten accenten, bij ills Lingerie hebben we alles in huis om aan jouw wensen, eisen en outfits te voldoen, onder meer met hoogwaardige protheselingerie van:

  • Amoena
  • Silima
  • Anita
  • Chantelle
  • Susa
  • ABC
  • Sunflair
  • Marie Jo
  • Megami

Goed om te weten: je kunt bij ills Lingerie ook prachtige prothesebody’s en -tops shoppen. In meerdere kleuren en voorzien van een hoesje voor optimaal draagcomfort. Ook deze varianten worden in sommige gevallen via de aanvullende verzekering vergoed.

Prothesebadmode: onbezorgd het water in
Zorgeloos zwemmen doe je met een zwemprothese in prothese badmode. We hebben geraffineerde, sportieve en zomerse badpakken, bikini’s en tankini’s met een hoger gesneden decolleté en aangepaste armuitsnijdingen. De ingewerkte prothesehoesjes zijn voorzien van een onopvallende opening aan de zijkant. De ingenaaide cupvoering en de ondercupband zorgen samen voor optimale steun. Zo kun jij ook onbezorgd bewegen in het water.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik een borstprothese laten aanmeten?
Zodra je wond goed genezen is, kunnen we een definitieve prothese bij je aanmeten. Reken hierbij op een herstelperiode van minimaal zes weken na de operatie, maar vaak is het beter om twee maanden te wachten. Word je na je operatie ook bestraald, wacht dan liefst nog tot enkele weken na het afronden hiervan.

Waarom moet ik een afspraak maken voor het aanmeten van een prothese?
Niets móet, natuurlijk, maar met een afspraak weet je zeker dat onze Mammacare specialiste alle tijd voor je heeft om je goed te adviseren en verder te helpen. We reserveren bovendien onze extra ruime paskamer voor je. Alles, zodat jij je zo prettig mogelijk voelt. Heb je al een prothese en kom je voor mooie protheselingerie of badmode, dan is een afspraak maken niet nodig.

Kan ik met een prothese mijn oude lingerie en badmode nog dragen?
Heb je nog goede lingerie en/badkleding in je kast liggen? Neem het mee naar je afspraak. Onze coupeuse kan goed beoordelen of vermaken zinvol is.

Hoe snel leveren jullie mijn prothese?
We kopen we slim in en houden een grote voorraad. Zo kun je je borstprothese vaak zelfs al meteen meenemen. Wat we onverhoopt niet in huis hebben, bestellen we direct bij de fabrikant en kun je in elk geval binnen 14 dagen, maar vaak al binnen een week ophalen. Desgewenst krijg je ter overbrugging van ons een leenprothese. Reken voor eventuele aanpassingen door onze coupeuse op maximaal vijf werkdagen.

Wat is een tijdelijke of textielprothese?
Na een borstoperatie krijg je vanuit de meeste ziekenhuizen een tijdelijke prothese, al dan niet met een bijpassende bh met voorsluiting. Deze textielprothese bestaat uit een eenvoudig stoffen hoesje, gevuld met een speciaal soort watten of schuimstof. Deze voorlopige prothese draag je tot ongeveer zes weken na de operatie. Wil je hierna over op een definitieve prothese? Wij helpen je graag kiezen.

Hoe lang gaat een borstprothese mee en hoe houd ik deze mooi?
Een goede prothese gaat jaren mee, maar bij de meeste zorgverzekeraars mag je als dat nodig is je prothese na twee jaar vervangen. Natuurlijk staan wij garant voor de kwaliteit van onze producten. Met de juiste zorg blijven ze nog langer mooi:

  • Draag je je prothese niet, bewaar hem dan in de meegeleverde verpakking en voorkom vormverlies.
  • Spoel de prothese regelmatig af met lauw water en cleanser.
  • Droog je prothese met een zachte doek (nóóit op de verwarming of met een föhn)
  • Pas op met scherpe voorwerpen zoals ringen en broches. Ook een haal van een katten- of hondenpoot kan je prothese beschadigen. Helaas zijn op deze manier beschadigde protheses niet te herstellen.

Welke garantie zit er op mijn prothese en wat doe ik bij schade?
Al onze protheses hebben een fabrieksgarantie van twee jaar. Let op: de meegeleverde originele verpakking is je garantiebewijs. Mocht je binnen twee jaar na aanschaf door slijtage of maatverandering een nieuwe prothese nodig hebben, vraag je verzekeraar dan of je deze op diens kosten tussentijds mag vervangen. Lichte beschadigingen veroorzaakt door een scherp voorwerp kun je tijdelijk afdekken met zachte leukoplast. Is de beschadiging ernstiger en lekt je prothese, dan is een nieuwe aanschaffen de aangewezen optie.
Tip: is je prothese zonder aanwijsbare reden en bij normaal gebruik en onderhoud beschadigd geraakt of vertoont deze onverklaarbare vervormingen? Is sprake van voortijdige slijtage, bijvoorbeeld als gevolg van een fabricagefout? Laat het ons weten en we vinden samen een oplossing

.Waar is een borstprothese van gemaakt?
De meeste protheses zijn gemaakt van huidvriendelijke siliconen, maar er zijn ook protheses van alternatieve materialen verkrijgbaar.

Hoe maak ik mijn prothese schoon?
Je prothese reinig je eenvoudig en veilig met de hand, lauw water en een speciale cleanser. Deze kun je bij ons in de winkel kopen, of online bestellen.

Wanneer mag ik mijn eerste borstprothese?
Na je operatie krijg je een tijdelijke (textiel-)prothese. Na 6 weken helpen we je graag met het aanmeten van je eerste eigen borstprothese, zolang tenminste de borstwond dicht is.

Wanneer mag ik een plakprothese?
We houden veiligheidshalve één jaar na de operatie aan voor het dragen van een plakprothese.

Wat is het verschil tussen een deelprothese en een ‘gewone’ borstprothese?
Bij een volledige amputatie van de borst geeft een borstprothese je de contour van een borst. Na een borstsparende operatie adviseren we een deelprothese om je silhouet te herstellen.

Mag ik zwemmen met mijn prothese?
ALLE protheses in ons assortiment zijn geschikt om mee te zwemmen, zowel in zee als in zoet- en chloorwater. Maak je prothese na het zwemmen wel goed schoon met cleanser.

Wat is een zwemprothese?
Een zwemprothese is speciaal voor het gebruik in water ontwikkeld. Deze prothese is lichter van gewicht in vergelijking met een reguliere prothese en heeft een holle ruimte aan de achterzijde. Zo loopt het water makkelijker langs de prothese weg en draagt het prettiger tijdens het zwemmen.

Wanneer moet ik mijn prothese vervangen?
Een prothese hoort uitstekend te passen en ook anderszins te voldoen aan de eisen van jou als draagster. Onze protheses hebben een fabrieksgarantie van twee jaar. Bij onveranderde lichaamsomvang zouden ze dus ook minimaal zo lang mee moeten gaan. Vaak gaan ze echter geruime tijd langer mee. Is je prothese aan vervanging toe, of twijfel je of de pasvorm nog goed is? Maak een afspraak en we kijken er samen naar.

Wat betaalt mijn zorgverzekeraar en wat moet ik zelf betalen?
ills Lingerie Bussum en Sneek zijn door zorgverzekeraars erkend als zorgverlener en leverancier. Dat betekent, dat de borstprotheses door ons aangemeten en geleverd in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering, eventueel na aftrek van een openstaand eigen risico. Er zijn wel verschillen, bijvoorbeeld in gebruikstermijn. Zo zijn er verzekeraars, die om de twee jaar een nieuwe borstprothese vergoeden, terwijl andere dit jaarlijks, of om de tweeëneenhalf jaar doen. Ook maakt het uit of je aanvullend verzekerd bent.

Vergoeding vanuit de basisverzekering
Wanneer je een borstprothese of deelprothese nodig hebt en bij ons laat aanmeten, worden de kosten daarvan meestal vanuit de basisverzekering vergoed (m.u.v. bepaalde lichtgewicht protheses, vraag ons ernaar of prothese opmaat voor jou gemaakt of in betreffende huiskleur). Ook als je prothese niet meer past, omdat bijvoorbeeld je lichaamsomvang is veranderd, vergoed de verzekeraar het voortijds vervangen van je prothese in bepaalde gevallen. Ben je 18 jaar of ouder, houd dan wel rekening met het verplichte eigen risico voor de basisverzekering.

Tip: vaak loont het om tegen het einde van het jaar te kijken of je borstprothese aan vervanging toe is, omdat dan de kans het grootst is, dat je je eigen risicobedrag al bereikt hebt.

Vergoedingen vanuit je aanvullende zorgverzekering
Heb je naast je basisverzekering ook een aanvullende verzekering afgesloten? Steeds meer verzekeraars vergoeden ook extra’s, zoals cleanserproducten, protheselingeries, prothesebadmode en zwemprotheses. Hierop is geen eigen risico van toepassing. Check wat voor jou geldt op Zorgkiezer.nl. Kom je er niet helemaal uit? Bel je zorgverzekeraar, of maak een afspraak in één van onze vestigingen en wij kijken het voor je na. Neem bij je bezoek dan wel even je zorgpas mee.

De AGB Code: nodig bij het indienen van je zorgkostennota
Verzekeraars vragen bij het declareren van je zorgkosten om een AGB Code. Onze twee vestigingen hebben voor Mammacare producten als protheses ieder een eigen code:
AGB Code ills Lingerie Bussum: 76-001090
AGB Code ills Lingerie Sneek: 76-088037

Wat betekent Mammacare?
‘Mamma’ is het Latijnse woord voor borst en ‘care’ is Engels voor zorg. Mammacare is de gebruikelijke term voor de totale zorg bij het gemis of asymmetrie van borsten.
Mammaca adviseuses zijn gecertificeerde professionals, speciaal opgeleid in het aanmeten van perfect passende borstprotheses en aanverwante zaken. Zij houden met jaarlijkse bijscholing hun kennis op peil. Onze eigen Mammacare adviseuses (in Bussum zijn dat Annemiek, Ingrid en Yvonne, in Sneek Jacqueline, Ingrid en Simone) zetten zich voor de volle 100% in, om jou een perfect passende borstprothese met bijpassende protheselingerie en/of badmode te geven.

Wat houdt het SEMH keurmerk in?
Wij zijn SEMH gecertificeerd. De SEMH is een onafhankelijke stichting die garant staat voor de professionele en deskundige zorg van leveranciers van medische hulpmiddelen. Dankzij ons SEMH keurmerk mogen wij van de zorgverzekeraars mammaprotheses leveren en aanmeten. en declareren. De kwaliteitstempel verzekert jou ervan, dat je bij ills Lingerie wordt geholpen door Mammacare adviseuses, die door opleiding en jarenlange training en ervaring precies weten hoe te handelen. En dat de hulpmiddelen, die ze je aanmeten, goed zijn afgestemd op jouw zorgvraag en blijft passen bij jouw behoefte. De SEMH controleert deze dienstverlening ook regelmatig. Meer weten? Bezoek www.semh.info.

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?
Ben je niet tevreden over onze producten of onze dienstverlening? Laat het ons weten en we gaan aan de slag om een passende oplossing voor je te vinden. Ben je niet tevreden over de manier waarop we een klacht van jou hebben afgehandeld, dan kun je contact opnemen met Erisietsmisgegaan.nl:
Erisietsmisgegaan.nl
Postbus 3045
3760 DA Soest
Tel: 035-2031585
E-mail: info@erisietsmisgegaan.nl
Meer informatie over de onafhankelijke klachtenregeling en erkende geschillencommissie vind je op www.erisietsmisgegaan.nl